Du behöver

  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.25 dl pumpakärnor
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt

Ugn: 150°

30 rutor

Gör så här

1
Blanda linfrön, sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, rågmjöl och vetemjöl i en skål. Rör i kokosoljan.

2
Koka upp vattnet och häll i blandningen i omgångar och blanda om till en kletig deg. Bred ut degen tunt på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska täcka ut till kanten.

3
Strö över salt och markera rutor med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 70 minuter. Bryt i rutor och servera till ost.