Du behöver

  • 25 g valnötter
  • 25 g hasselnötter
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1.25 dl brun farin
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl små äppeltärningar

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter. Hacka nötterna.

2
Vispa ihop olja och farinsocker. Vispa i äggen, ett i taget.

3
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten. Vänd till sist ner nötter och äpplen.

4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45–50 min. Känn med en prov-sticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.