Du behöver
- 25 g valnötter
- 25 g hasselnötter
- 1.5 dl rapsolja
- 1.25 dl brun farin
- 2 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk bakpulver
- 1.5 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk kanel
- 1 dl gräddfil
- 2 dl små äppeltärningar
Ugn: 175º
Gör så här
1
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter. Hacka nötterna.
2
Vispa ihop olja och farinsocker. Vispa i äggen, ett i taget.
3
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten. Vänd till sist ner nötter och äpplen.
4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45–50 min. Känn med en prov-sticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.