Du behöver
- 75 g smör
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 1 dl vatten
- 1.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2.5 dl strösocker
Hallonmaräng:
4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
250 g smör rumsvarmt
100 g hallon
Garnera med:
hallon
Ugn: 175º
Gör så här
1
Smält smöret i en gryta. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner. Vispa till en slät smet.
2
Fördela smeten i muffinsbleck med i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Hallonmaräng: Vispa äggvitor och socker i en skål över ett vattenbad till en fast maräng, 65°.
3
Ta skålen från värmen och vispa med elvisp tills smeten svalnat, ca 10 minuter. Klicka i smöret under vispning. Marängsmeten skär sig lätt, det beror på att ingredienserna har olika temperatur. Låt den stå en stund och vispa sedan så blir den fin igen.
4
Passera hallonen och rör ner i marängen. Även här kan smeten skära sig. Vänta en stund och vispa sedan ihop den. Spritsa marängen på muf-finsen och garnera med hallon.