Du behöver

  • 75 g smör
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl strösocker

Hallonmaräng:

4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
250 g smör rumsvarmt
100 g hallon

Garnera med:

hallon

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret i en gryta. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner. Vispa till en slät smet.

2
Fördela smeten i muffinsbleck med i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Hallonmaräng: Vispa äggvitor och socker i en skål över ett vattenbad till en fast maräng, 65°.

3
Ta skålen från värmen och vispa med elvisp tills smeten svalnat, ca 10 minuter. Klicka i smöret under vispning. Marängsmeten skär sig lätt, det beror på att ingredienserna har olika temperatur. Låt den stå en stund och vispa sedan så blir den fin igen.

4
Passera hallonen och rör ner i marängen. Även här kan smeten skära sig. Vänta en stund och vispa sedan ihop den. Spritsa marängen på muf-finsen och garnera med hallon.