Du behöver

Mördeg:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1.25 dl florsocker
125 g smör
1 st ägg

Mandelmaräng:

5 st äggvitor ca 2 dl
2.5 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
1 msk mandellikör eller 4–5 droppar bittermandelarom
5 dl lingon

Garnera med:

lingon

Ugn: 175º

10 bitar

Gör så här

1
Mördeg: Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.

2
Tillsätt ägget och kör tills en smidig degboll bildas. Tryck ut i en paj-form, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå kallt i ca 30 minuter.

3
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.

4
Mandelmaräng: Vispa äggvitor och socker till en blank och seg maräng i en ren skål. Vänd ner mjöl, likör och lingon.

5
Häll marängen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.