Du behöver
- 2 msk havrekli
- 3 dl mjölk
- 0.75 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 0.25 krm svartpeppar
- 2 st ägg
- 1 st äpple
- 140 g bacontärningar
Servera med:
sallad gärna hjärtsallad
2 st morötter
lingonsylt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda havrekli och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa smeten slät. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
2
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Stek baconet i en stekpanna, tills det får fin färg. Tillsätt äpplet på slutet av stekningen. Häll smeten i stekpannan (om den tål ugnsvärme) eller i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera med sallad, råriven morot och lingonsylt.