Du behöver

  • 2 msk havrekli
  • 3 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0.25 krm svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 st äpple
  • 140 g bacontärningar

Servera med:

sallad gärna hjärtsallad
2 st morötter
lingonsylt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda havrekli och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa smeten slät. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Vispa ner resten av mjölken och äggen.

2
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Stek baconet i en stekpanna, tills det får fin färg. Tillsätt äpplet på slutet av stekningen. Häll smeten i stekpannan (om den tål ugnsvärme) eller i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera med sallad, råriven morot och lingonsylt.