Du behöver

Botten:

75 g smör
200 g kavring kantskuren

Fyllning:

500 g räkor med skal
1 st rödlök liten
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 dl västerbottensost finriven
1 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
0.5 krm kajennpeppar
flingsalt

Garnera med:

rödlök
hackad dill
citronbitar

Gör så här

1
Botten: Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet, gärna i matbe-redaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Låt formen stå i ky-len i 1 timme.

2
Fyllning: Skala och grovhacka räkorna. Finhacka löken. Blanda räkor, lök, dill, gräslök och ost. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i liten kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i räkröran. Smaka av med peppar och salt.

3
Bred fyllningen över smulbottnen. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen minst i 4 timmar.

4
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad rödlök, dill och en citron.