Du behöver

Botten.

75 g smör
200 g rågbröd kantskuret danskt

Fyllning:

200 g fetaost
400 g philadelphiaost färskost
2 dl crème fraîche
1 dl soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
2 msk kapris
1 st rödlök liten
1 kruka basilika
1 st vitlöksklyfta pressad
flingsalt
nymald peppar

Garnera med:

citron
oliver
cocktailtomater
basilika

8 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet, gärna i matbe-redaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 cm i diam. Låt formen stå 1 timme i kylen.

2
Fyllning: Mixa fetaost och färskost. Hacka tomater, oliver, kapris, lök och basilika. Blanda alla ingredienser med oströran och smaka av med salt och peppar.

3
Bred fyllningen över smulbottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Garnera med citron, oliver, tomater och basi-lika vid servering.