Persikochutney

Du behöver 5 st persikor 1 st gul lök 0.5 st chilipeppar röd spansk 0.5 dl äppelcidervinäger 1 dl strösocker 1 msk ingefära hackad 1...

Du behöver

  • 5 st persikor
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ingefära hackad
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 st citron pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin

2 burkar

Gör så här

1
Skölj och skålla persikorna i kokande vatten, ca 30 sekunder. Spola i kallt vatten och ta bort skalet. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär persikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skrapa ur kärnorna och fin-hacka chilin.

2
Blanda persikor, lök, chili, vinäger, socker, ingefära, senapsfrö, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud under lock, ca 20 minuter, tills persikorna är mjuka. Smaka av med salt och tillsätt russinen.

3
Ös upp i varma burkar med lock och ställ i kylen. Servera till kryddstarka grytor.

Scroll to Top