Du behöver
- 25 g smör
- 12 st filodeg ark
Ostsås:
                                                              65 g smör
                                                              4 msk vetemjöl
                                                              5 dl mjölk
                                                              1 st purjolök
                                                              4 st ägg
                                                              400 g fetaost 
Pensla med:
                                                              1 st ägg
                                                              2 msk mjölk 
Ugn: 225º
Gör så här
1
                Smält 50 g smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
            
2
                Strimla purjolöken och fräs mjuk i resten av smöret. Ta kastrullen från plattan. Vispa i äggen och smula i fetaosten.
            
3
                Smält 25 g smör. Lägg ett bakplåtspapper i en form 33×25 cm.
            
4
                Lägg i ett ark filodeg och pensla det med smör. Lägg i ett ark till, pensla och lägg i ytterligare ett ark.
            
5
                Häll i lite av ostsåsen. Upprepa proceduren med tre degark och pensla mellan varje. Häll på lite ostsås och lägg på purjolöken.
            
6
                Upprepa med tre degark och pensla mellan varje. Häll på resten av ostsåsen. Avsluta med de tre sista degarken och pensla mellan varje.
            
7
                Vispa upp ägget med mjölk och pensla uppe på. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            