Du behöver

  • 25 g smör
  • 12 st filodeg ark

Ostsås:

65 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 st purjolök
4 st ägg
400 g fetaost

Pensla med:

1 st ägg
2 msk mjölk

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smält 50 g smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.

2
Strimla purjolöken och fräs mjuk i resten av smöret. Ta kastrullen från plattan. Vispa i äggen och smula i fetaosten.

3
Smält 25 g smör. Lägg ett bakplåtspapper i en form 33×25 cm.

4
Lägg i ett ark filodeg och pensla det med smör. Lägg i ett ark till, pensla och lägg i ytterligare ett ark.

5
Häll i lite av ostsåsen. Upprepa proceduren med tre degark och pensla mellan varje. Häll på lite ostsås och lägg på purjolöken.

6
Upprepa med tre degark och pensla mellan varje. Häll på resten av ostsåsen. Avsluta med de tre sista degarken och pensla mellan varje.

7
Vispa upp ägget med mjölk och pensla uppe på. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.