Du behöver

  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller siktat vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 st ansjovisfilé 125 g, spara spadet
  • 1 st gul lök stor

Äppelsås:

1 st äpple
2 dl lätt crème fraiche
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad dill
flingsalt
nymald vitpeppar

Servera med:

morötter rårivna

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa i äggen ett i taget och tillsätt 2 msk ansjovisspad. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, eller smörj långpannan.

2
Fördela tunt skivad lök och ansjovisfiléer i smeten. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, 25–30 minuter.

3
Äppelsås: Tärna äpplet fint och blanda det med crème fraiche, gräslök, dill, salt och peppar. Servera med rårivna morötter.