Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • vetemjöl ca 13 dl
  • 1 msk havssalt

Ugn: 250°

8 bröd

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Häll över lite av vattnet och rör med träslev tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, honung och olja.

2
Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Blanda ner saltet och arbeta degen tills den börjar släppa från kanten, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

3
Värm en plåt i ugnen. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela de-gen i 8 bitar. Forma bitarna till bollar och kavla ut till runda kakor som är ca 10 cm. Lägg bröden på ett bakplåtspapper. Ta ut plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med bröden till plåten. Grädda i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.