Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé
  • salt och peppar
  • 10 cm purjolök
  • 1 st morot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk riven pepparrot
  • 75 g skalade räkor ca 200 g oskalad vikt
  • 2 msk hackad dill

Servera med:

potatis kokt
brysselkål kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit.

2
Skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla moroten. Fräs purjolök och morot i en kastrull med smör. Tillsätt grädde och koka ihop i 5 minu-ter. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Blanda i räkor och dill. Servera till fisken med kokt potatis och kokt brysselkål.