Du behöver
- 300 g vit fiskfilé
- salt och peppar
- 10 cm purjolök
- 1 st morot
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk riven pepparrot
- 75 g skalade räkor ca 200 g oskalad vikt
- 2 msk hackad dill
Servera med:
potatis kokt
brysselkål kokt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär fisken i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit.
2
Skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla moroten. Fräs purjolök och morot i en kastrull med smör. Tillsätt grädde och koka ihop i 5 minu-ter. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Blanda i räkor och dill. Servera till fisken med kokt potatis och kokt brysselkål.