Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 250 g svamp t ex kantareller och champinjoner
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk persilja

Servera med:

kokt potatis
blandad sallad blandad med tomat

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i en stek-panna med smör. Lägg på ett lock och låt steka klart på svag värme i ca 10 minuter, tills köttsaften är ofärgad.

2
Dela svampen och fräs den i en stekpanna med smör. Strö över mjöl och häll på grädde. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av med fond, soja, salt och peppar. Skeda såsen över kycklingen och strö på persilja. Servera med kokt potatis och blandad sallad med tomat till.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows