Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- smör eller margarin
- 250 g svamp t ex kantareller och champinjoner
- 2 tsk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 msk persilja
Servera med:
kokt potatis
blandad sallad blandad med tomat
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i en stek-panna med smör. Lägg på ett lock och låt steka klart på svag värme i ca 10 minuter, tills köttsaften är ofärgad.
2
Dela svampen och fräs den i en stekpanna med smör. Strö över mjöl och häll på grädde. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av med fond, soja, salt och peppar. Skeda såsen över kycklingen och strö på persilja. Servera med kokt potatis och blandad sallad med tomat till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows