Flamberade persikor

Du behöver 2 st persikor eller nektariner 25 g smör 2 msk mörkt muscovadosocker 0.5 dl rom mörk Garnera med: rostade kokosflingor Serveras med: vaniljglass...

Du behöver

  • 2 st persikor eller nektariner
  • 25 g smör
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 0.5 dl rom mörk

Garnera med:

rostade kokosflingor

Serveras med:

vaniljglass och/eller vispad grädde

Gör så här

1
Garnering: Rosta kokosflingorna under omrörning i torr het stekpanna tills de får lite färg. Lägg upp i en skål.

2
Dela och kärna ur persikorna. Stek dem på båda sidor, i en traktörpanna med smör och muscovadosocker, i ca 5 minuter.

3
Ta pannan från plattan. Stäng av fläkten och ha ett passande lock i närheten. Tillsätt rom och tänd på. Flambera tills lågorna lagt sig. Ös såsen över frukten och servera med rostade kokosflingor och glass och/eller vispad grädde.

Scroll to Top