Du behöver

  • 250 g sillfiléer eller 4 urvattnade salta sillfiléer
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk matfett

Löksås:

2 st gula lökar
2 dl vatten
1 tsk matfett
1 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kycklingfond

Servera med:

potatis kokt
morötter kokta
dill

Gör så här

1
Tina sillen enligt anvisningarna på förpackningen, skölj och torka av fi-léerna. Vänd dem i mjöl och stek på båda sidor i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Ta upp dem på ett fat och håll varma. Rengör stekpan-nan.

2
Skala och skiva löken. Lägg den i stekpannan med vatten och låt koka under omrörning. När vattnet kokat bort, fräs löken i matfettet, så att den får färg.

3
Tillsätt mjölk, grädde och fond. Låt såsen koka ihop, så att den blir simmig. Servera sillen med löksåsen, kokt potatis och kokta morötter. Plocka dill över.