Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 4 st äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Kräm:

4 st äggulor
50 g smör
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

2 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar

Ugn: 200º

8 bitar

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum.

2
Blanda socker och mandel, och vänd ner i äggvitorna. Blanda till en smet.

3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda in nedre de-len av ugnen i 25 minuter. Låt kallna.

4
Blanda äggulor, smör, socker och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar.

5
Låt krämen kallna i kylskåp och rör sedan i vaniljsockret. Bred krämen över bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanten runt om. Fördela jordgubbarna över tårtan.