Du behöver
- 100 g sötmandel
- 4 st äggvitor
- 1.5 dl strösocker
Kräm:
4 st äggulor
50 g smör
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
2 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
Ugn: 200º
8 bitar
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2
Blanda socker och mandel, och vänd ner i äggvitorna. Blanda till en smet.
3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda in nedre de-len av ugnen i 25 minuter. Låt kallna.
4
Blanda äggulor, smör, socker och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
5
Låt krämen kallna i kylskåp och rör sedan i vaniljsockret. Bred krämen över bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanten runt om. Fördela jordgubbarna över tårtan.