Du behöver

  • 0.75 pkt jäst 37,5 g
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 msk fänkål (brödkrydda)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl med fullkorn
  • 5 dl lantbrödsmjöl ljust
  • 2 dl vetemjöl ca 2 dl
  • 50 g smör mjukt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37º, häll den i bunken och rör ut jästen.

2
Tillsätt fänkål, salt och mjölsorterna, och arbeta degen smidig. Klicka i smöret under arbetets gång. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.

3
Vält ut degen på ett mjölat bakbord och forma det med lätta händer till en kaka, 30×40 cm.

4
Skär remsor av degen och dela dem i ca 25 portionsbitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter under bakduk.

5
Grädda bröden i mitten i ugnen, ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.