Du behöver

  • 200 g kycklingfärs
  • 1 msk lök hackad gul
  • salt och peppar
  • 1 msk basilika hackad
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk smör eller margarin

Örtsås:

1 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk basilika hackad
1 msk hackad persilja
0.5 st vitlöksklyfta
1 tsk maizena majsstärkelse

Servera med:

potatis kokt
sockerärter kokta
tomat

Gör så här

1
Blanda färs, lök, salt, peppar, basilika, majsstärkelse och mjölk till en smet. Forma till biffar.

2
Stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Häll grädde, vatten och fond i stekpannan och koka upp.

3
Lägg i örter och pressad vitlök, och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt koka ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

4
Servera biffarna med såsen, kokt potatis och sockerärter och tomatklyftor.