Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Frosting:

50 g smör
4 dl florsocker
150 g färskost

Garnera med:

punschpralin

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ner i smörblandningen. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.

2
Fyll stora muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

3
Frosting: Rör rumsvarmt smör, florsocker och färskost smidigt. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med punschpralin.


Kommentar:
För bästa resultat fyll muffinsformarna till 2/3.