Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 4 dl mjölk
- 9 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk bakpulver
- 100 g mörk choklad
Frosting:
50 g smör
4 dl florsocker
150 g färskost
Garnera med:
punschpralin
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ner i smörblandningen. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
2
Fyll stora muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
3
Frosting: Rör rumsvarmt smör, florsocker och färskost smidigt. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med punschpralin.
För bästa resultat fyll muffinsformarna till 2/3.