Du behöver
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl flytande honung
- 3 msk rapsolja
- 4 dl havregryn
- 4 dl rågflingor
- 1 dl havrekli
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 st äpple
- 100 g torkade tranbär
- 1.5 dl kokosflagor
Servera med:
yoghurt
bär
Ugn: 100°
1 burk
Gör så här
1
Rosta nötterna i torr stekpanna. Tänk på att röra om ofta så de rostas fint runt om utan att bli brända. Ta upp nötterna och låt svalna. Hacka nötterna grovt.
2
Värm honung och olja i en stekpanna. Blanda i havregryn, rågflingor och havrekli. Värm på medelvärme under omrörning tills allt är väl blandat och grynen börjar bli ljusbruna.
3
Häll upp müslin på bakplåtspapper och bred ut grynen med hjälp av två gafflar. Låt svalna.
4
Koka upp vatten och socker. Ta kastrullen från plattan och blanda i citronsaft. Skölj, kärna ur och skiva äpplet tunt. Låt ligga i sockerlagen i 15 minuter. Låt äpplena rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i ca 1 timme eller tills ringarna är riktigt torra. Låt svalna. Bryt äpplena i bitar och blanda dem med grynen, nötter, tranbär och kokos. Servera med yoghurt och bär. Förvara müslin i burk med lock.