Du behöver

  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk rapsolja
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 st äpple
  • 100 g torkade tranbär
  • 1.5 dl kokosflagor

Servera med:

yoghurt
bär

Ugn: 100°

1 burk

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr stekpanna. Tänk på att röra om ofta så de rostas fint runt om utan att bli brända. Ta upp nötterna och låt svalna. Hacka nötterna grovt.

2
Värm honung och olja i en stekpanna. Blanda i havregryn, rågflingor och havrekli. Värm på medelvärme under omrörning tills allt är väl blandat och grynen börjar bli ljusbruna.

3
Häll upp müslin på bakplåtspapper och bred ut grynen med hjälp av två gafflar. Låt svalna.

4
Koka upp vatten och socker. Ta kastrullen från plattan och blanda i citronsaft. Skölj, kärna ur och skiva äpplet tunt. Låt ligga i sockerlagen i 15 minuter. Låt äpplena rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i ca 1 timme eller tills ringarna är riktigt torra. Låt svalna. Bryt äpplena i bitar och blanda dem med grynen, nötter, tranbär och kokos. Servera med yoghurt och bär. Förvara müslin i burk med lock.