Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 400 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • bittermandelolja 7-8 droppar
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk

Glasyr:

75 g smör eller margarin
5 dl florsocker
2.5 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe kallt

Ugn: 175º

Gör så här

1
Mal mandeln. Rör smör och socker vitt. Tillsätt ägg, mandel och bittermandelolja.

2
Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk, och rör om till en smet.

3
Häll upp i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i 15–20 minuter.

4
Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vaniljsocker och kaffe, och bred över den halvvarma kakan.

5
Låt kakan stelna och skär sedan upp den i fyrkanter som delas i trekanter.