Du behöver
- 100 g sötmandel
- 400 g smör eller margarin rumsvarmt
- 4 dl strösocker
- 4 st ägg
- bittermandelolja 7-8 droppar
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör eller margarin
5 dl florsocker
2.5 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe kallt
Ugn: 175º
Gör så här
1
Mal mandeln. Rör smör och socker vitt. Tillsätt ägg, mandel och bittermandelolja.
2
Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk, och rör om till en smet.
3
Häll upp i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i 15–20 minuter.
4
Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vaniljsocker och kaffe, och bred över den halvvarma kakan.
5
Låt kakan stelna och skär sedan upp den i fyrkanter som delas i trekanter.