Du behöver
- 50 g sötmandel
- 2 dl pärlsocker
- 200 g smör extrasaltat, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st ägg litet
Garnering:
lingon frysta
Ugn: 200º
Gör så här
1
Hacka mandeln i matberedare. Blanda med pärlsocker och lägg upp på ett fat.
2
Rör ihop smör, socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och äggula i matberedare till en deg.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla ut till längder och dela varje i 15 bitar.
4
Rulla bitarna till små kulor. Doppa dem först i uppvispad äggvita och sedan i pärlsocker och mandel.
5
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner ett lingon i varje. Grädda i 8–10 minuter.