Du behöver

  • 50 g sötmandel
  • 2 dl pärlsocker
  • 200 g smör extrasaltat, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg litet

Garnering:

lingon frysta

Ugn: 200º

Gör så här

1
Hacka mandeln i matberedare. Blanda med pärlsocker och lägg upp på ett fat.

2
Rör ihop smör, socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och äggula i matberedare till en deg.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla ut till längder och dela varje i 15 bitar.

4
Rulla bitarna till små kulor. Doppa dem först i uppvispad äggvita och sedan i pärlsocker och mandel.

5
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner ett lingon i varje. Grädda i 8–10 minuter.