Du behöver
- 100 g smör mjukt
- 2.25 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl yoghurt naturell
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Frosting:
125 g nougat
0.5 dl vispgrädde
75 g smör
strössel
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker poröst ett par minuter. Tillsätt ägg och vispa lite till. Blanda i citronskal och saft, vaniljsocker och yoghurt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
Fördela smeten i små muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna.
Frosting: Skär nougaten i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över nougaten och rör tills den smält. Låt svalna.
Vispa smöret mjukt och tillsätt nougatblandningen lite i taget. Spritsa glasyren på muffinsen och garnera med strössel.