Du behöver

  • 100 g smör mjukt
  • 2.25 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Frosting:

125 g nougat
0.5 dl vispgrädde
75 g smör
strössel

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst ett par minuter. Tillsätt ägg och vispa lite till. Blanda i citronskal och saft, vaniljsocker och yoghurt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.

2

Fördela smeten i små muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna.

3

Frosting: Skär nougaten i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över nougaten och rör tills den smält. Låt svalna.

4

Vispa smöret mjukt och tillsätt nougatblandningen lite i taget. Spritsa glasyren på muffinsen och garnera med strössel.