Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 0.5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g sötmandel
3 st bittermandel
100 g smör eller margarin
4 st ägg
2 dl socker
Glasyr:
1.5 dl florsocker
0.5 dl hallonsylt
Garnera med:
hallon
Ugn: 200°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Hacka samman smör, socker och mjöl och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.
2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret i en kastrull.
3
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör och mandel i äggsmeten, och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna.