Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g sötmandel
3 st bittermandel
100 g smör eller margarin
4 st ägg
2 dl socker

Glasyr:

1.5 dl florsocker
0.5 dl hallonsylt

Garnera med:

hallon

Ugn: 200°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Hacka samman smör, socker och mjöl och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.

2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret i en kastrull.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör och mandel i äggsmeten, och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna.