Du behöver

  • 600 g kassler
  • 2 msk flytande honung
  • peppar
  • 1 tsk timjan

Potatissallad:

1.2 kg färskpotatis
1 st knippa rädisor
150 g sockerärter
4 st salladslökar
2 msk vit balsamvinäger
0.75 dl olivolja
0.5 dl hackad persilja
75 g fetaost

Sås:

3 dl gräddfil
2 msk senap
1 msk honung
1 msk färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär bort fettet på kasslern och ringla över honung. Krydda med peppar och timjan och baka kasslern i ugnen i 20–30 minuter.

2
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Dela stora potatisar. Skölj och dela rädisorna. Ansa och koka sockerärterna i 2 minuter. Skölj och strimla salladslöken.

3
Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd ner potatis, rädisor, sockerärter, salladslök och tärnad fetaost. Blanda om och strö över persilja.

4
Sås: Rör ihop gräddfil, senap, honung och timjan. Smaka av med salt och peppar. Skiva upp kasslern och servera med sås och potatissallad.