Du behöver
- 500 g skalade räkor 1,2 kg oskalad vikt
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st morot
- 2 msk smör
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 dl vitt vin
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
Servera med:
4 prt pasta t ex pastasnäckor
Garnera med:
dill
Gör så här
1
Skala räkorna, om du köper med skal, och ställ åt sidan. Skala och hacka löken. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och tärna mo-roten. Fräs lök, paprika och morot i en gryta med smör i 3 minuter.
2
Tillsätt krossade tomater, vin, buljongtärning och grädde. Krydda med sambal oelek, salt och peppar. Låt koka i 5 minuter . Rör om då och då.
3
Tillsätt räkorna och låt grytan bli varm. Servera med kokta pastasnäckor. Garnera med dill.