Du behöver

  • 500 g skalade räkor 1,2 kg oskalad vikt
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st morot
  • 2 msk smör
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar

Servera med:

4 prt pasta t ex pastasnäckor

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Skala räkorna, om du köper med skal, och ställ åt sidan. Skala och hacka löken. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och tärna mo-roten. Fräs lök, paprika och morot i en gryta med smör i 3 minuter.

2
Tillsätt krossade tomater, vin, buljongtärning och grädde. Krydda med sambal oelek, salt och peppar. Låt koka i 5 minuter . Rör om då och då.

3
Tillsätt räkorna och låt grytan bli varm. Servera med kokta pastasnäckor. Garnera med dill.