Du behöver
- 2 st fläskkotletter
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja 1+1 msk
- salt och peppar
- smör till stekning
Potatissallad:
300 g färskpotatis
0.5 st rödlök
2 st tomater
10 cm gurka
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk färsk timjan
Servera med:
sås kall, t ex bearnaise, finns att köpa färdig
Ugn: 225°
Gör så här
1
Potatissallad: Tvätta potatisen och dela stora potatisar. Blanda potati-sarna med 1 msk olja, salt och peppar och lägg på låt med bakplåtspap-per. Baka i ugnen i 25 minuter.
2
Rör ihop pressad vitlök och 1 msk olja, och bred på kotletterna. Salta och peppra. Grilla eller stek kotletterna i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida.
3
Skala och skiva löken. Skölj och dela tomaterna och skär gurkan i bitar. Blanda med potatisen med lök, tomater och gurka. Droppa över vinäger och strö på timjan. Servera salladen till kotletterna eventuellt sås.