Du behöver

  • 300 g lax gravad i bit
  • 1 msk smör
  • 100 g skalade räkor ca 250 g oskalad vikt

Sås:

2 dl crème fraîche
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl
salt och peppar
0.5 dl hackad dill

Servera med:

4 prt pasta fettuccine

Garnera med:

dill
citronklyfta

Gör så här

1
Skär laxen i tunna raka skivor. Halstra dem snabbt på båda sidor i en stekpanna med smör.

2
Sås: Vispa samman crème fraiche, grädde, fond och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda i 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen.

3
Blanda såsen med pastan. Lägg upp på tallrikar och fördela lax och räkor på pastan. Garnera med dill och citronklyfta.