Du behöver

Botten:

35 st smörgåsrån

Fyllning:

9 st gelatinblad
4.5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggvita
1.5 dl vatten
1 dl vatten

Glasyr:

400 g mörk choklad
1.5 msk rapsolja

Gör så här

1

Botten: Tryck ut 2 rundlar ur varje smörgåsrån.

2

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i en skål med i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och 1 1/2 dl vatten i en stor skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 dl vatten. Var noga så att de är riktigt smälta. Häll försiktigt ner gelatinet i smeten under vispning. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig och fast smet.

3

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut på bottnarna, ända ut till kanten. Ställ i kylen eller frysen för att stelna.

4

Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Rör i olja och doppa gräddbullen i chokladen. Förvara i kylen eller frysen.


Kommentar:
Blanda kokos och kakao och strö över topparna istället för att doppa dem i smält choklad.