Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
Kräm:
2 st äggulor
25 g smör
2 msk ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Garnera med:
100 g mörk choklad
Ugn: 175°
50 små biskvier
Gör så här
1
Kräm: Blanda äggulor, smör, muscovadosocker och grädde i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
2
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt smälta under omrörning. Låt krämen stelna till bredbar konsistens.
3
Riv mandelmassan och rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.
4
Klicka eller spritsa ut rundlar, stora som en femkrona, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter. Låt svalna.
5
Bred krämen toppigt på kakornas undersida. Låt stelna i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och doppa toppen i chokladen. Låt stelna.