Du behöver
- 2 dl vatten
- 1.5 dl vetekross
- 3 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
- 50 g jäst
- 2 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka upp vatten och vetekross. Ta kastrullen från värmen och rör i vatten, olja, honung och salt.
2
Smula ner jästen i en skål och häll i vetekrossmeten, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut deg med mjölad hand och skär i rutor. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i 25 minuter.
Tillsätt inte allt mjöl från början för mjöl är olika torrt och vi mäter olika. Tänk på att jästiden varierar beroende på hur varmt vi har i köket.