Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl vetekross
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka upp vatten och vetekross. Ta kastrullen från värmen och rör i vatten, olja, honung och salt.

2
Smula ner jästen i en skål och häll i vetekrossmeten, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut deg med mjölad hand och skär i rutor. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i 25 minuter.


Kommentar:
Tillsätt inte allt mjöl från början för mjöl är olika torrt och vi mäter olika. Tänk på att jästiden varierar beroende på hur varmt vi har i köket.