Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl basilikablad
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena redning

Servera med:

pasta eller ris
sallad

Gör så här

1
Blanda färs, salt, peppar, citronskal och pressad vitlök till en smet. Forma 8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.

2
Hacka tomaterna smått och lägg dem i pannan tillsammans med strimlad basilika, vatten, grädde och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Red av och koka i 3 minuter. Servera med pasta eller ris och sallad.