Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel eller annan schnitzel av griskött
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 st ägg
  • ströbröd

Garnera med:

2 st citronskivor
2 st sardellfiléer
2 tsk kapris

Servera med:

klyftpotatis se recept
ärter kokta gröna

Gör så här

1
Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull. Salta och peppra.

2
Vispa ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd först schnitzeln i ägg och sedan i ströbröd och lägg dem på smörpapper för att torka några minuter.

3
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna, ca 3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad sardellfilé fylld med kapris och servera med kokta gröna ärter och klyftpotatis.