Du behöver
- 2 st skinkschnitzel eller annan schnitzel av griskött
- salt och peppar
- 1 msk matfett
- 1 st ägg
- ströbröd
Garnera med:
2 st citronskivor
2 st sardellfiléer
2 tsk kapris
Servera med:
klyftpotatis se recept
ärter kokta gröna
Gör så här
1
Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med botten av en liten kastrull. Salta och peppra.
2
Vispa ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en stor tallrik. Vänd först schnitzeln i ägg och sedan i ströbröd och lägg dem på smörpapper för att torka några minuter.
3
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna, ca 3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad sardellfilé fylld med kapris och servera med kokta gröna ärter och klyftpotatis.