Asiatisk kycklinggryta

Du behöver 4 st kycklingfiléer 2 msk olja 2 st vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära 0.5 st purjolök 1 st burk vattenkastanjer 150 g haricots...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st burk vattenkastanjer
  • 150 g haricots verts
  • 2 tsk currypasta grön
  • 5 dl kokosmjölk krämig
  • 1 msk fisksås asiatisk
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar

Garnera med:

sesamfrön

Servera med:

jasminris kokt

Gör så här

1
Skär varje filé i tre bitar på längden och bryn dem runt om i en stekpanna med olja.

2
Skala och hacka vitlök och ingefära. Snitta purjolöken på längden, skölj och skiva den i grova bitar. Häll av vattnet från vattenkastanjerna och skiva dem. Förväll haricots vertsen i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola av med kallt vatten. Tillsätt vitlök, ingefära, currypasta och purjolök till stekpannan och låt fräsa med kycklingen i 2 minuter. Häll i kokosmjölken och smaksätt med fisksås, soja, sambal oelek, salt och peppar, och låt småkoka i ca 10 minuter.

3
Lägg i vattenkastanjer och haricots verts. Låt allt bli varmt. Garnera med sesamfrön servera med kokt jasminris.

Scroll to Top