Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk olja
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 0.5 st purjolök
- 1 st burk vattenkastanjer
- 150 g haricots verts
- 2 tsk currypasta grön
- 5 dl kokosmjölk krämig
- 1 msk fisksås asiatisk
- 1 tsk ljus soja
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
Garnera med:
sesamfrön
Servera med:
jasminris kokt
Gör så här
1
Skär varje filé i tre bitar på längden och bryn dem runt om i en stekpanna med olja.
2
Skala och hacka vitlök och ingefära. Snitta purjolöken på längden, skölj och skiva den i grova bitar. Häll av vattnet från vattenkastanjerna och skiva dem. Förväll haricots vertsen i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola av med kallt vatten. Tillsätt vitlök, ingefära, currypasta och purjolök till stekpannan och låt fräsa med kycklingen i 2 minuter. Häll i kokosmjölken och smaksätt med fisksås, soja, sambal oelek, salt och peppar, och låt småkoka i ca 10 minuter.
3
Lägg i vattenkastanjer och haricots verts. Låt allt bli varmt. Garnera med sesamfrön servera med kokt jasminris.