Du behöver

  • 3 dl makaroner vit fiber
  • 1 st salladslök eller 5 cm purjolök
  • 75 g rökt sidfläsk
  • 75 g falukorv
  • 0.5 dl parmesanost riven

Äggstanning:

1.5 dl mjölk
2 st ägg
1 msk chilisås
salt och peppar

Servera med:

råkostsallad med t ex vitkål, morot, äpple och pressad citronsaft

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 1/2 minut. Låt makaronerna rinna av i ett durkslag.

2
Skiva salladslöken. Tärna sidfläsk och falukorv. Fräs lök, fläsk och korv i 2 minuter och blanda med makaronerna. Fördela i 2 smorda ugnsfasta formar.

3
Äggstanning: Vispa samman mjölk, ägg, chilisås, salt och peppar, och häll över makaronerna. Strö över parmesanost och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills puddingen får fin färg och äggstanningen stannat. Servera med råkostsallad med t ex vitkål, morot, äpple och pressad ci-tronsaft.