Du behöver
- 3 dl makaroner vit fiber
- 1 st salladslök eller 5 cm purjolök
- 75 g rökt sidfläsk
- 75 g falukorv
- 0.5 dl parmesanost riven
Äggstanning:
1.5 dl mjölk
2 st ägg
1 msk chilisås
salt och peppar
Servera med:
råkostsallad med t ex vitkål, morot, äpple och pressad citronsaft
Ugn: 200°
Gör så här
1
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 1/2 minut. Låt makaronerna rinna av i ett durkslag.
2
Skiva salladslöken. Tärna sidfläsk och falukorv. Fräs lök, fläsk och korv i 2 minuter och blanda med makaronerna. Fördela i 2 smorda ugnsfasta formar.
3
Äggstanning: Vispa samman mjölk, ägg, chilisås, salt och peppar, och häll över makaronerna. Strö över parmesanost och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills puddingen får fin färg och äggstanningen stannat. Servera med råkostsallad med t ex vitkål, morot, äpple och pressad ci-tronsaft.