Du behöver
- 400 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 1 tsk matfett
- citronzest tunna strimlor av det yttersta skalet
Quinoasallad:
1 dl quinoa tricolor
1 st morot
0.5 st röd paprika
Dippsås:
1 dl lätt crème fraiche
2 msk sweet chilisås
Servera med:
sallad
Gör så här
1
Skär laxen i stora kuber. Salta och låt laxen ligga på ett fat i ca 5 minuter. Torka av laxen med hushållspapper och stek den runt om i en medelvarm stekpanna med matfett, 3–4 minuter. Strö över citronzest.
2
Skölj quinoan i kallt vatten i en sil. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva moroten och tärna paprikan. Rör ner morot och paprika i quinoan, 3 minuter innan koktiden är slut.
3
Dipsås: Blanda crème fraiche och sweet chilisås och servera till laxen och quinoasalladen.