Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk matfett
  • citronzest tunna strimlor av det yttersta skalet

Quinoasallad:

1 dl quinoa tricolor
1 st morot
0.5 st röd paprika

Dippsås:

1 dl lätt crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Skär laxen i stora kuber. Salta och låt laxen ligga på ett fat i ca 5 minuter. Torka av laxen med hushållspapper och stek den runt om i en medelvarm stekpanna med matfett, 3–4 minuter. Strö över citronzest.

2
Skölj quinoan i kallt vatten i en sil. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skiva moroten och tärna paprikan. Rör ner morot och paprika i quinoan, 3 minuter innan koktiden är slut.

3
Dipsås: Blanda crème fraiche och sweet chilisås och servera till laxen och quinoasalladen.