Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk honung
- 0.5 dl rapsolja
- 2 dl grahamsmjöl
- 11 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
Fyllning:
100 g smör
2 dl basilika hackad
1 dl hackad persilja
1 st citron rivet skal
Pensla med:
ägg
pumpafrö
Ugn: 250°
40 bullar
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i honung, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, örter och citronskal.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta. Bred på örtsmör och rulla ihop. Skär rullarna i 2 cm breda bitar och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Låt jäsa övertäckta i 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pumpafrön. Grädda i 10 minuter.