Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Fyllning:

100 g smör
2 dl basilika hackad
1 dl hackad persilja
1 st citron rivet skal

Pensla med:

ägg
pumpafrö

Ugn: 250°

40 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i honung, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, örter och citronskal.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta. Bred på örtsmör och rulla ihop. Skär rullarna i 2 cm breda bitar och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pumpafrön. Grädda i 10 minuter.