Du behöver
- 400 g fisktärningar frysta blandade
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk dill klippt
- 1 st ägg
- ströbröd
- 2 msk matfett
Citronsås:
1 dl crème fraîche
1 tsk rivet citronskal
2 tsk dill klippt
salt och peppar
Servera med:
sockerärter kokta
potatis kokt
citronklyftor
Gör så här
1
Tina fisktärningarna. Gärna i en skål i kylen över natten. Låt rinna av i en sil.
2
Blanda fisk, salt, peppar och dill i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en färs. Ta upp färsen med en sked och forma biffar. Vänd biffarna i ströbröd och lägg dem på ett smörpapper.
3
Stek biffarna i en stekpanna med matfett i ca 3 minuter per sida.
4
Citronsås: Blanda crème fraiche, citronskal och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med kokta sockerärter, potatis och citronklyftor.