Du behöver
- 3 dl vetemjöl
 - 0.5 dl strösocker
 - 100 g smör eller margarin
 - 0.5 dl hasselnötter
 
Fyllning:
                                                              4.5 st äpplen
                                                              0.5 dl strösocker
                                                              2 tsk kanel 
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 225º
Gör så här
1
                Blanda mjöl och socker i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en grynig massa.
            
2
                Blanda i hackade nötter. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Vänd dem i socker och kanel.
            
3
                Fördela hälften av smuldegen i formen eller i portionsformar. Lägg på äppelklyftor och toppa med resten av smuldegen.
            
4
                Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med vaniljsås.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






