Pad Thai

Du behöver 250 g risnudlar 4 st kycklingfiléer 0.5 st färskt vitkålshuvud 1 st vitlöksklyfta 1 st purjolök 0.5 dl jordnötter osaltade 2 st ägg...

Du behöver

  • 250 g risnudlar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 st färskt vitkålshuvud
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st purjolök
  • 0.5 dl jordnötter osaltade
  • 2 st ägg
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk fisksås asiatisk
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk råströsocker
  • 1 st lime pressad saft
  • 3 msk matolja

Garnera med:

limeklyfta
1 dl jordnötter
koriander eller persilja

Gör så här

1
Lägg risnudlarna i en skål med kokande vatten så att det täcker nudlarna. Låt de ligga tills de är mjuka. Skölj av dem i kallt vatten i ett durkslag.

2
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolök och vitkål fint. Hacka jordnötterna.

3
Woka kyckling och jordnötter i en wok eller stor stekpanna med matolja. Tillsätt purjolök och vitkål.

4
Vispa äggen och slå över woken under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud i ca 3 minuter. Pressa över limesaft. Lägg upp i skålar och garnera med limeklyftor, jordnötter och koriander eller persilja.

Scroll to Top