Du behöver
- 250 g risnudlar
- 4 st kycklingfiléer
- 0.5 st färskt vitkålshuvud
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st purjolök
- 0.5 dl jordnötter osaltade
- 2 st ägg
- 3 msk kinesisk soja
- 1 msk fisksås asiatisk
- 4 msk ostronsås
- 1 msk råströsocker
- 1 st lime pressad saft
- 3 msk matolja
Garnera med:
limeklyfta
1 dl jordnötter
koriander eller persilja
Gör så här
1
Lägg risnudlarna i en skål med kokande vatten så att det täcker nudlarna. Låt de ligga tills de är mjuka. Skölj av dem i kallt vatten i ett durkslag.
2
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolök och vitkål fint. Hacka jordnötterna.
3
Woka kyckling och jordnötter i en wok eller stor stekpanna med matolja. Tillsätt purjolök och vitkål.
4
Vispa äggen och slå över woken under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud i ca 3 minuter. Pressa över limesaft. Lägg upp i skålar och garnera med limeklyftor, jordnötter och koriander eller persilja.