Du behöver

  • 25 g jäst
  • 125 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma hel
  • 7.5 dl vetemjöl

Pensla med:

ägg

Ugn: 225º/100º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt salt, socker, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3
Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Rulla till släta längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 13 minuter. Låt svalna.

5
Dela längderna på mitten och skär i 3 cm bitar. Lägg med snittytan upp på plåtar. Torka i ugn vid 100º tills de är torra och lätta.