Du behöver
- 25 g jäst
- 125 g smör
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl strösocker
- 2 tsk kardemumma hel
- 7.5 dl vetemjöl
Pensla med:
ägg
Ugn: 225º/100º
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt salt, socker, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Rulla till släta längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 13 minuter. Låt svalna.
5
Dela längderna på mitten och skär i 3 cm bitar. Lägg med snittytan upp på plåtar. Torka i ugn vid 100º tills de är torra och lätta.