Nektarinkaka

Mjuk kaka med härligt fruktiga nektariner. Kakan toppas med hackade hasselnötter som blir läckert knapriga.

6 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2–3 nektariner

Fyllning:

1 ägg
½ dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl hackade hasselnötter

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 10 minuter.
3
Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen.
4
Strö över nötterna och grädda kakan klar, ca 30
Scroll to Top