Du behöver
- 4 st laxfilé
- 1 st mozzarellaost
- chilikrydda (chili explosion från Santa Maria)
- sås
- 1 dl vispgrädde
- 2 st crème fraîche
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl hackad gräslök
- 2 msk citronsaft färsk
- 1 msk hummerfond
- salt vitpeppar
4 pers
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Snitta laxfileerna längst efter, inte helt igenom. Fördela hackad mozzarella i laxen. Salta och peppra och mal över lite chiliexplotion krydda.
Lägg i smord ugnsfast form.
Häll grädde och creamfraice i en mixer/blender. Tillsätt basilika, gräslök, citronsaft, hummerfond, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll såsen runt laxen och stek i ugn ca 15 minuter på 225 grader
Snitta laxfileerna längst efter, inte helt igenom. Fördela hackad mozzarella i laxen. Salta och peppra och mal över lite chiliexplotion krydda.
Lägg i smord ugnsfast form.
Häll grädde och creamfraice i en mixer/blender. Tillsätt basilika, gräslök, citronsaft, hummerfond, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll såsen runt laxen och stek i ugn ca 15 minuter på 225 grader