Du behöver

  • 4 st laxfilé
  • 1 st mozzarellaost
  • chilikrydda (chili explosion från Santa Maria)
  • sås
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st crème fraîche
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk citronsaft färsk
  • 1 msk hummerfond
  • salt vitpeppar

4 pers

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader
Snitta laxfileerna längst efter, inte helt igenom. Fördela hackad mozzarella i laxen. Salta och peppra och mal över lite chiliexplotion krydda.
Lägg i smord ugnsfast form.
Häll grädde och creamfraice i en mixer/blender. Tillsätt basilika, gräslök, citronsaft, hummerfond, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll såsen runt laxen och stek i ugn ca 15 minuter på 225 grader