4 portioner:
Drumsticks:
1,5 kg drumsticks (kycklingben), 12–16 st
2 dl BBQ-sås
3 msk olja
2 msk kinesiska soja
2 msk rökt paprika
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
Ädelost-dipp:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
200 g gräddig ädelost
2 msk hackad persilja
salt, nymalen svartpeppar
Serveringsförslag:
klyftpotatis
grönsallad
Ugn: 160°
Gör så här:
- Torka av kycklingen. Rör ihop marinaden i en stor skål och lägg kycklingen i den. Rör runt. För godast smak låt gärna kycklingen ligga ett dygn. Minst 2 timmar. Kycklingen får smak direkt, men blir godare ju längre den får marinera.
- Lägg kycklingen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i nedre mitten av ugnen, i 45–55 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt och hålla 82°. Vänd några gånger under tillagningen. Kyckling med ben tar längre tid att tillaga och blir godare och mörare vid längre tillagning.
- Rör ihop majonnäs och gräddfil, smula i ädelosten, tillsätt persilja och blanda. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och servera med dippsåsen och förslagsvis klyftpotatis och grönsallad.












































