4 portioner:

Drumsticks:

1,5 kg drumsticks (kycklingben), 12–16 st
2 dl BBQ-sås
3 msk olja
2 msk kinesiska soja
2 msk rökt paprika
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver

Ädelost-dipp:

1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
200 g gräddig ädelost
2 msk hackad persilja
salt, nymalen svartpeppar

Serveringsförslag:

klyftpotatis
grönsallad

Ugn: 160°

Gör så här:

  1. Torka av kycklingen. Rör ihop marinaden i en stor skål och lägg kycklingen i den. Rör runt. För godast smak låt gärna kycklingen ligga ett dygn. Minst 2 timmar. Kycklingen får smak direkt, men blir godare ju längre den får marinera.
  2. Lägg kycklingen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i nedre mitten av ugnen, i 45–55 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt och hålla 82°. Vänd några gånger under tillagningen. Kyckling med ben tar längre tid att tillaga och blir godare och mörare vid längre tillagning.
  3. Rör ihop majonnäs och gräddfil, smula i ädelosten, tillsätt ­persilja och blanda. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och servera med dippsåsen och förslagsvis klyftpotatis och grönsallad.