Du behöver
- 1 kg grytbitar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 1 st tomater burk kossade
- 2.5 dl vatten
- 2 st buljongtärningar
- 1 st ansjovis liten burk
- 1 st lök stor hackad
- 1 st aubergine stor skivad
- 125 g champinjoner färska
- 2 st vitlök
- 2 tsk mejram
- 3.5 msk rödvin
- 2.5 tsk arrowrot
- 3.5 st smördegsplattor
4-6 personer
Gör så här
1. Vänd köttet i mjölet, krydda, flytta köttet till en gryta.
Bryn lök, aubergine och champinjon var för sig.
Häll över tomater. Späd med vatten och buljongtärningarna. Lägg i den krossade vitlöken, ansjovis+spad.
Låt sjuda 1 timme. Smaksätt med vin mot slutet. Red av med arrowroot.
2. Häll upp i eldfast form. Kavla ut smördegsplattorna till 1/2 cm tjock. Pensla kanterna med ägg, lägg på deglocket tryck till kanterna på formen. Pensla med ägg.
Grädda 200 grader i 20-25 minuter.
Bryn lök, aubergine och champinjon var för sig.
Häll över tomater. Späd med vatten och buljongtärningarna. Lägg i den krossade vitlöken, ansjovis+spad.
Låt sjuda 1 timme. Smaksätt med vin mot slutet. Red av med arrowroot.
2. Häll upp i eldfast form. Kavla ut smördegsplattorna till 1/2 cm tjock. Pensla kanterna med ägg, lägg på deglocket tryck till kanterna på formen. Pensla med ägg.
Grädda 200 grader i 20-25 minuter.
Luftigt nykokt ris passar bra till!