Du behöver

  • 1 kg grytbitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 st tomater burk kossade
  • 2.5 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 st ansjovis liten burk
  • 1 st lök stor hackad
  • 1 st aubergine stor skivad
  • 125 g champinjoner färska
  • 2 st vitlök
  • 2 tsk mejram
  • 3.5 msk rödvin
  • 2.5 tsk arrowrot
  • 3.5 st smördegsplattor

4-6 personer

Gör så här

1. Vänd köttet i mjölet, krydda, flytta köttet till en gryta.
Bryn lök, aubergine och champinjon var för sig.
Häll över tomater. Späd med vatten och buljongtärningarna. Lägg i den krossade vitlöken, ansjovis+spad.
Låt sjuda 1 timme. Smaksätt med vin mot slutet. Red av med arrowroot.
2. Häll upp i eldfast form. Kavla ut smördegsplattorna till 1/2 cm tjock. Pensla kanterna med ägg, lägg på deglocket tryck till kanterna på formen. Pensla med ägg.
Grädda 200 grader i 20-25 minuter.

Luftigt nykokt ris passar bra till!