Du behöver

Plättar:

200 g grön sparris
150 g fetaost
4 st ägg
2 dl vetemjöl
salt och peppar
smör eller margarin till stekning

Kesoröra:

0.5 kruka basilikablad
1 dl hackad persilja
2 msk olivolja
1.5 dl keso
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar

Servera med:

140 g bacon

Gör så här

1
Plättar: Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skiva resten av sparrisen tunt. Förväll sparrisen i kokande vatten i minut och låt rinna av.

2
Mosa fetaosten smulig. Rör i ägg och mjöl och blanda till en smet. Rör i sparris och krydda med salt och peppar. Låt smeten svälla i 20 minuter. Stek tunna plättar i en plättlagg med smör.

3
Kesoröra: Mixa basilika, persilja och olja. Blanda örtoljan med keso och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

4
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Servera plättarna med kesoröra och strö över bacon.