Du behöver

  • lammstek ca 1 kg benfri
  • salt svartpeppar
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl hackade örter persilja, rosmarin, mynta och timjan
  • 2 msk smör

Mangosås:

sky ca 1 1
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
250 g mangotärningar frysta
1 msk pressad citronsaft
1 tsk honung
salt och peppar

Servera med:

haricots verts kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Torka av köttet. Ta bort eventuellt nät. Öppna och platta till steken, salta, peppra och strö över citronskal och hälften av örterna. Rulla ihop och bind upp steken med bindgarn. Gnid in salt, peppar och resten av örterna runt steken.

2
Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Lägg över den i en ugnssäker form och sätt i en stektermometer. Steken är klar när innertemperaturen är 70°. Låt steken vila inlindad i smörpapper i ca 15 minuter.

3
Sila ner stekskyn i en kastrull och tillsätt fond, vatten och mangotärningar. Koka upp under omrörning och koka tills mangon är mjuk. Mixa till en slät sås. Smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar.

4
Skiva steken i 3–4 mm tjocka skivor. Servera med kokta haricots verts och pommes Anna.