Du behöver

  • 6 st lasagneplattor färska

Fyllning:

200 g bladspenat fryst
1 st schalottenlök
1 st vitlök
1 msk matfett
250 g keso

Ostsås:

3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl grevéost lagrad, 17 %, riven
salt och peppar

Servera med:

grönsallad blandad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fyllning: Tina spenaten. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i en stekpanna med matfettet tills vätskan kokat in. Låt svalna och blanda med keso.

2
Lägg ett par skedar av fyllningen på varje lasagneplatta och rulla ihop från kortsidan. Dela rullarna och lägg över dem med skarven nedåt i en smorda ugnsfasta formar.

3
Ostsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Tillsätt 1 dl av osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över pastarullarna. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en blandad sallad till.