Du behöver
- 100 g frysta hallon
- vatten + 1 msk
- 2 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 5 st äggvitor
Servera med:
vaniljglass eller vispad grädde
frukt eller bär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Tina hallonen och mixa dem till en puré. Använd gärna en stavmixer. Tillsätt 2 msk vatten och socker till hallonpurén och rör om.
2
Koka upp hallonpurén. Rör ut potatismjöl i 1 msk vatten och rör ner i purén. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
3
Smörj fyra portionsformar väl, ända upp på kanten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i hallonpurén och blanda väl. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna.
4
Fördela smeten i formarna och släta till toppen. Grädda i 15 minuter. Servera genast, gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde och valfri frukt eller bär.