Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 skiva vitt bröd utan kanter
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 400 g blandfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör
  • 250 g chorizokorv

Tomatsalsa:

1 st gul lök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 st paprika röd
0.5 st röd spansk peppar
1 tsk salt
1 tsk strösocker

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Lägg i lök, bröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färsen och arbeta ihop. Salta och peppra.

2
Ta olja på händerna och forma små runda köttbullar. Lägg dem på ett smörpapper.

3
Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Låt smöret bli gyllenbrunt innan några köttbullar läggs i. Skaka pannan så att köttbullarna trillar runt och stek dem ca 5 minuter totalt. Rengör stekpannan innan nästa omgång köttbullar steks. Tillsätt skivad chorizo och låt den steka med en stund.

4
Tomatsalsa: Skala och grovhacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, grovhackad paprika, finhackad spansk peppar, salt och socker. Koka salsan ca 20 minuter. Smaka av.

5
Lägg ner köttbullarna och chorizon i salsan och servera i en skål.